Bok danskt band, 144 sidor. Vi är många som känner oro för det vita, raffinerade sockret. Hälsolarmen duggar tätt och sockret beskrivs som vår värsta fiende. Allt fler söker efter de goda men mer hälsosamma alternativen. Vi vill kunna unna oss det söta med gott samvete.
Emelie Holm är en självlärd dessertkreatör som älskar att experimentera med bakning. När hon upptäckte hur enkelt och gott det var att byta ut sockret mot mer naturliga råvaror förstod hon att det var en perfekt idé för en dessertbok.
"Nu har jag helt slängt ut det vita sockret. När jag väl började testa alternativen såg jag ingen anledning att ha det kvar. Nu använder jag istället honung, lönnsirap, kokossocker, agavesirap och björksocker."
I boken presenteras hälsosamma recept på alltifrån småkakor till tårtor, mousser och parfaiter. Rå choklad, nötter, frukt och bär öppnar upp en hel värld av möjligheter! Istället för "sockerchockar" med högt GI presenterar Emelie spännande recept som rawchokladtårta, spirulinaglass med mynta och kokosmacarons. Och det är inte ens svårt!
- Danskt band, 144 sidor
- Dimensioner: 250 x 180 x 15 mm - 430 g
- ISBN: 9789113069661